USHTRIMET më të mira AEROBIKE për të HUMBUR PESHË në SHTËPI!

Misioni për të humbur peshë nuk është i lehtë. Nëse dëshironi të humbni peshë pa pasur nevojë të shkoni në palestër, atëherë është mirë që t’i përfshini edhe ushtrimet aerobike në rutinën tuaj ditore të ushtrimeve, pasi që janë shumë efektive.

Shumë studime kanë treguar që ushtrimet aerobike janë më të mirat për humbjen e kileve të tepërta, transmeton Telegrafi.

Ushtrimet “rrethore”

Ky është ushtrim i thjesht aerobik që rezulton në ushtrim me intensitet të lartë kur e kombinoni me ushtrime rezistente. Këto ushtrime duhet t’i performoni në formë rrethore, që do të thotë se duhet t’i bëni një pas një. Gjithashtu, duhet të bëni pushim minimal mes pushimeve.

Ushtrimet rrethore kërkojnë që të performoni edhe ushtrime aerobike, por edhe ushtrime jo aerobike. Këtë mund ta bëni edhe duke e krijuar vet rutinën tuaj.

Ja një shembull i ushtrimeve rrethore:

Jumping Jacks – 50

Squats – 20

Kërcime Squats – 20

Alternating lunges – 20 (secila këmbë)

Burpees – 15

Pompa – 25

Alpinizëm në mal – 30

Crunches – 50

Plank – 60

Këtë ushtrim e përsëritni tri herë dhe një rutinë e tillë merr kohë përafërsisht 25 minuta.

Ushtrimet në shkallë

Ushtrimet në shkallë, jo vetëm që ju ndihmojnë ta forconi pjesën e poshtme të trupit, por gjithashtu e forcojnë edhe qëndrueshmërinë kardiovaskulare. Duhet të ecni poshtë dhe lart shkallëve për rreth 15 deri 20 minuta. Këtë mund ta rritni pas një gjysme ore.

Kik Boks

Nga të gjitha ushtrimet aerobike për të humbur peshë në shtëpi, kik boksi është forma më e mirë pasi që i djeg 863 kalori brenda një ore të vetme. Kik boksi djeg dhjamin e të gjithë trupit dhe është një ushtrim i mahnitshëm kardio.