Trukun që do ta admironi: Si t’i bëni thonjtë me llak në mënyrë të përsosur

Për t’i bërë thonjtë në mënyrë të përsosur me llak, bëni këto veprime…

Në një enë të vogël me ujë qitni ngjitës për thonj. Kur të thahet, bëni me llak thonjtë deri në skaj.

Ngjitësi i tharë krijon film poroz, të cilin do ta fshini dhe eliminoni me pincetë, ndërkaq llaku nuk do të kalojë në lëkurë, transmeton Telegrafi.

Ngjyra e qëndrueshme

Thonjtë më parë lyeni me llak të bardhë joporoz. Kur të thahet, qitni ngjyrën e dëshiruar, sepse kështu do të jenë më të fortë dhe nuk do të ketë nevojë për kujdes, madje edhe nëse e bëni vetëm një lyerje me llak.

Tharja e shpejtë

Pas llakut, në çdo gisht pikni pak vaj, ashtu që të mbulojë thoin. Pas disa sekondave llaku do të thahet.

Me vaj (luledielli, ulliri) mund t’i bëni masazh dhe ta ushqeni lëkurën.